top of page

Kapsula MSM na dan zmanjša gube v nekaj mesecih

MSM, poceni organska žveplova spojina, ki jo lahko kupite v skoraj vsaki lekarni, je skinceutik. Ameriški raziskovalci so eksperimentirali z ljudmi, starimi od 35 do 69 let, in ugotovili, da se že ob skromnem vnosu 1 grama MSM na dan obrazne gube zmanjšajo in lahko celo popolnoma izginejo.

 

Bergstrom Prehrana


Sliši se obetavno. Kljub temu se nam zdi, da moramo takoj povedati, da je vodilni raziskovalec študije Rodney Benjamin povezan s podjetjem Bergstrom Nutrition. Benjamin je objavil kar nekaj zanimivih študij o biološkem učinku MSM. [researchgate.net]


Študija 1


Raziskovalci so 20 oseb razdelili v 2 skupini. Ena skupina je 16 tednov dnevno jemala 3 grame MSM, druga pa placebo. V tem času so raziskovalci opazili, da so v skupini z MSM delno izginile gube v kotičkih oči.Študija 2


V drugi študiji so raziskovalci primerjali učinek dodajanja 1 grama MSM z učinkom dodajanja 3 gramov MSM na dan. V ta namen so v 16-tedenskem poskusu skupino 63 oseb razdelili v dve skupini.

Število gub in/ali velikost obraznih gub se je v obeh skupinah zmanjšalo.Zaključek


"Rezultati te študije kažejo, da je peroralno uživanje MSM lahko koristno za zdravje kože ter zmanjšanje drobnih linij in gub že pri odmerku 1 gram na dan," so zapisali raziskovalci.

 Commentaires


bottom of page