top of page

3 grami MSM na dan preprečujejo napad senenega nahoda

Dopolnjevanje s 3 grami MSM na dan ublaži skoraj vse oblike alergij, pri katerih alergeni iz hišnih živali, dreves ali trave vstopajo v vaše telo po zraku. Ameriška prehranska znanstvenika Susan Hewlings in Douglas Kalman sta to odkrila v študiji na ljudeh, ki jo je sponzoriral proizvajalec dodatkov z MSM.

 

Študija


V svoji študiji, objavljeni v reviji JMIR Research Protocols, so raziskovalci 18 alergičnim testnim osebam dali pihati puf z mešanico alergenov hišnih pršic, mačk, psov ter cvetnega prahu trav in dreves.

Preiskovanci so nato eno uro po izpostavljenosti ocenili svoje alergijske simptome med 0 in 10.

Raziskovalci so nato poskusne osebe poslali domov. Imeli so teden dni časa za okrevanje, nato pa so 14 dni vsak dan jemali MSM. Šest preiskovancev je jemalo 1 gram MSM na dan, šest drugih preiskovancev je jemalo 3 grame MSM na dan, preostalih šest preiskovancev pa 6 gramov MSM na dan.

Raziskovalci so uporabili MSM podjetja Bergstrom Nutrition, ki je bilo sponzor študije. Zadnji dan zdravljenja z MSM so se udeleženci vrnili v laboratorij in ponovno vdihavali alergene. Spet so morali oceniti svoje simptome alergije.


Rezultati


Spodnje slike prikazujejo razliko med prvo in drugo meritvijo. MSM je zmanjšal alergijske simptome. Zlasti odmerek 3 g na dan se je izkazal za učinkovitega.





Zaključek


"Dodajanje MSM je znatno ublažilo simptome udeležencev pri odzivu na standardiziran alergijski izziv," povzemajo raziskovalci. "Odmerek 3 g MSM dnevno 14 dni [...] je zmanjšal vse ocene nosnih simptomov [...]."

"Varnostnih težav nismo opazili. Nadaljnje raziskave so upravičene."

 



bottom of page